Dovlecei gratinati a la grec

de nikko_nikko in Mancaruri de legume, 24 Noi 2013 | 10208 vizualizari

 

Aceasta reteta am gasit-o intr-o revista in urma cu 5-6 ani. Mi s-a parut foarte interesanta si am decis s-o pastrez si bine am facut pentru ca este usor de preparat si este o garnitura foarte gustoasa care poate fi asortata cu orice fel de carne si cred ca poate fi pe gustul oricui. Am decis s-o fac publica pentru ca, intr-o zi amintindu-mi de ea, nu o mai gaseam, am incercat s-o caut pe net dar nu am gasit nimic; in cele din urma am gasit-o si astfel mi-am spus ca nu trebuie tinuta la pastrare ... trebuie impartita cu voi. Sper sa va tenteze si s-o faceti si sa primesc si un feed back.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg dovlecei
  • 150 gr paine (miez)
  • 3 oua
  • 1 legatura de patrunjel
  • 125 gr unt
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr branza
  • 1 ceapa
  • sos bechamel
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati a la grec:

Dupa ce se spala si li se taie capetele, dovleceii se fierb in apa cu putina sare timp de 6-8 minute. Se scurg si se taie in doua pe lungime. Se scoate miezul cu ajutorul unei lingurite, se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu ceapa tocata si untul si se lasa sa se caleasca pe foc moale timp de 6-7 minute. Dupa ce se ia de pe foc compozitia se adauga 2 oua batute, miezul de paine si jumatate din branza rasa, patrunjelul tocat (nu tot, mai pastrati putin si pentru deasupra), sare si piper dupa gust. Se amesteca bine si se umplu jumatatile de dovlecei deja asezate unele langa altele intr-o tava. Se amesteca sosul bechamel cu un ou batut spuma, se intinde pe toata suprafata dovleceilor si apoi deasupra se rade pe razatoarea cu gauri mici restul de branza. Se mai pune putin patrunjel tocat deasupra si se da la cuptor pentru circa 40-45 minute.

Se serveste cald.

TIPS-URI

1

eu am folosit dovlecei tineri (zucchine)

2

painea se poate pune cu coaja dar intai trebuie macinata la robot

3

in loc de branza se poate folosi parmezan (eu asta am folosit )

4

in compozitie eu am pus si marar tocat (am facut-o si "ca la carte" dar imi place sa experimentez si astfel am mai schimbat pe ici pe colo cate ceva si pot spune ca a iesit o garnitura savuroasa care a primit si laude)

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei gratinati a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:51

multumesc de primirea calduroasa

nikko_nikko 1

25.11.2013, 15:52

bine v-am gasit

laura_n 1

25.11.2013, 16:48

bun venit!
mie imi plac mult dovleceii, iar reteta asta nu poate fi decat grozava!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)